Prim dr. Nina Rajčić vas pita: KAKO STE, JESTE LI UMORNI?

AYURVEDA – NAUKA O ŽIVOTU
May 25, 2018
7 načina na koji Ayurveda medicina poboljšava zdravlje: niži krvni pritisak, manje stresa i jos mnogo toga
June 27, 2018
 

ANTIOKSIDATIVNA TERAPIJA

KAKO STE, JESTE LI UMORNI?


Rečenica koja se svakodnevno upućuje u bliskim i poslovnim susretima , iskreno ili kurtoazno, jeste, kako ste, jeste li umorni? Dobijete uvek sličan odgovor, ali koliko stvarno znamo šta je umor, kako nastaje i može li se on otkloniti, e to je novo pitanje.

Živimo brzo, (15 a ne 12 meseci za godinu), u sve zagađenijoj životnoj sredini sa nebrojano lošim životnim navikama, sa puno stresa I potisnutih emocija, a sve to na račun kvaliteta života I zdravlja koje je najskuplje, a najbrže potrošivo.

Sve zastupljenija samo kaloriska ishrana, nekretanje, nedovoljno spavanje, stalna blaga dehidracija organizma, stres, uticaj životne sredine….zahtevaju proizvodnju velike količine energije. U mnogobrojnim procesima nastaju i nus produkti kao što su slobodi radikali, agresivni gasovi, toksična jedinjenja koja oštećuju i menjaju ravnotežu naše unutrašnje sredine.

U dvadesetim godinama kada je deoba ćelija na dnevnom nivou, kada još uvek imamo životnih rezervi i mogućnost adaptacije najpre osetimo zamor, fizički gubitak energije koji je potrebno odmah otkloniti jer ako ga ne prepoznamo, lagano ulazimo i u mentalni gubitak energije, umor, kada počinju da se nižu mnoge promene, a naš imuni sistem i naš organizam ne može da nas odbrani.
Organizam postaje sve kiseliji, ( vrednost pH), to umanjuje aktivnost imunog sistema, odbija vitaminsko mineralnu komponentu i uslovljava anaerobne procese što potpomaže bržu i veću produkciju SR i razvoj mikroflore, zapaljenja, promene u metabolizmu šećera i masti, sporiju sintezu proteina a time i regeneraciju. Ubrzava se proces razboljevanja i starenja.

Kako na vreme sve ovo sprečiti ili nastale promene popraviti ili usporiti njihovo napredovanje ili drugačije da iz umora ne uđemo u premor i iscrpljenost. Jedino i pravo rešenje su dodaci ishrani. Iz velike ponude izabrala sam MAHAT koji je Božja bašta u malom. Tinktura u kojoj su biljni ekstrati 25 najpoznatijih i najlekovitijih biljaka, uglavnom sa našeg podneblja, a to ima poseban značaj za adaptaciju organizma i uspostavljanje prirodne ravnoteže.

Preporuka za primenu ovog preparata je u prevenciji, kod akutnih i hroničnih bolesti, u rekovalescenciji. Sastojci deluju na ćelijskom nivou, na uzrok nastanka promena a i simptomatski, smanjujući već nastale tegobe. Nadoknađuju potrošeno u borbi ćelije za opstanak, vezuju slobodne radikale, deluju detoksikantno, smanjuju zapaljive i degenerativne procese, deluju imunomodulatorno, regenerativno i geroprotektivno. Vrednost potpuno prirodnih sastojaka je ne procenjiva, njime vraćamo zdravlje našem organizmu.
 
 

BIOGRAFIJA

Pr dr Nina Rajčić rođena je 1948 god u Negotinu gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Upisuje Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu gde i ostaje po završetku školovanja. Svoj radni vek provodi kao lekar praktičar, radi na prevenciji i lečenju hroničnih bolesti. Stekla je diplomu specijaliste opšte medicine i titulu primarijusa.

Mnogobrojna interesovanja i aktivnosti usmeravaju je na dodatne edukacije iz mnogih oblasti, rad u dobrotvornim organizacijama, stručnim sekcijama. Ima veliki broj nastupa na značajnim predavanjima, televizijama, radiju u zemlji i inostranstvu. Trenutno radi kao predavač i konsultant u nekoliko korporacija.Otvorena je za sva saznanja koja daju doprinos zdravijem I kvalitetnijem životu.Više od dve decenije proučava I praktikuje prirodne preparate. Pobornik je integrativne medicine.

Član je Organizacije za medicinsku edukaciju MAP, a u organizaciji Oxford s book upisana je u prvu biografsku enciklopediju ličnosti u Srbiji od međunarodne, nacionalne i regionalne važnosti.

Tajna uspeha kako kaže, je verovati u sebe, biti uporan, biti dobar prema onima koji ne mogu da ti uzvrate, biti pošten.