Saznajte kako se stvara magija iz prirode TINKTURA KAO PRIRODNI LEK!

15 biljnih čajeva koje morate probati – Regenerišite um i telo!
March 9, 2018
Kako pomaže biljna terapija?
April 1, 2018

PROCES KREIRANJA TINKTURE

 

ŠTA SU ZAPRAVO BILJNE TINKTURE?

Tinkture su visoko koncentrisani tečni ekstrakti napravljeni od lekovitog bilja koje se konzumiraju oralno. Postoji mnogo stvari koje treba znati o umetnosti pravljenja tinktura. Tinkture se mogu praviti uz korišćenje različitih rastvarača alkohol, sirće...

ŠTA SE DEŠAVA?

Biljke se stave u odabrani rastvarač, koji zatim ekstrahuje lekovita svojstva biljaka. Proces ekstrakcije nije brz proces potrebno je određeno vreme da bi se desila „magija“, a pravljenje tinktura traje obično nekoliko nedelja. Najčešće se biljke ekstahuju u alkoholu.

KAKO SE KORISTI TINKTURA I KAKO JE DOZIRATI?

Tinkture se lako koriste, najbolje direkrno ispod jezika jer tako brže ulaze u krvotok. Na ovaj način tinktura brže deluje od drugih lekovitih sredstava. Većina tinktura pokazaće efekte tek posle nekoliko nedelja kontinuiranog krišćenja.Može da se doda i mala količina vode ili čaja. Kada koristite tinkture, stvarno možete osetiti lekovito delovanje određenih biljaka. Različiti ukusi stimulišu različite”odgovore”našeg organizma.Kada nakapate biljnu tinkturu u usta,najbolje ispod jezika, zaista se povezujete sa vašim biljnim lekom. Standardna preporuka doziranje tinkture za odrasle varira u zavisnosti od samog sastava tinkture, ali u proseku kreće se od 30-40 kapi dva puta dnevno. Sa ovakvim doziranjem jedna flašica tinkture od 100ml će trajati oko mesec dana ili više.