Kako pomaže biljna terapija?

Saznajte kako se stvara magija iz prirode TINKTURA KAO PRIRODNI LEK!
March 19, 2018
Stop letnjim prehladama
May 6, 2018
 


KAKO POMAŽE BILJNA TERAPIJA?

Lekovito bilje kroz vekove je imalo ogromni značaj u prevenciji i terapiji ljudi i na našim prostorima ima dugu tradiciju. Znanje o lekovitom bilju nasledili smo od naših predaka koji su vekovima brižljivo prikupljali informacije o bilju, a zatim ih koristili u lečenju mnogih bolesti. Lekovite biljke svakim danom se sve više upotrebljavaju kao biljni čajevi, tinkture i sirupi u lečenju raznih zdravstvenih problema.

ZA SVE BOLESTI POSTOJI LEK U PRIRODI!

Lekovito bilje i proizvodi od lekovitog bilja najstariji su način lečenja različitih bolesti. Kod lečenja biljem treba biti strpljiv, jer se rezultati ne postižu tako brzo kao kod upotrebe konvencionalnih lekova. U nekim slučajevima lečenje biljem ima bolji efekat od lečenja drugim metodama.
Korišćenjem lekovitog bilja ne samo da se lečimo već sa njima unosimo u organizam vrlo vredne materije, kao što su eterična ulja, vitamini, minerali, prirodni antioksidansi, enzimi i na taj način jačamo i činimo naš organizam otporniji na razne bolesti, poboljšavamo metaboličke procese i odstranjujemo štetne materije iz organizma.

KAKO DELUJE LEKOVITO BILJE?

Lekovito bilje ne deluje trenutno, već je potrebno redovno uzimanje da bi se došlo do željenih rezultata. U isto vreme zbog komleksnog delovanja na biohemijske procese u našem organizmu, biljna terapija uklanja uzročnike problema, a ne samo posledice.
Biljna terapija ili kako je danas sve češće zovemo FITOTERAPIJA sve više upotpunjuje savremeno lečenje potpomažući lečenje različitih bolesti. Biljna terapija podstiče regeneraciju celog organizma i učvršćuje njegov odbrambeni sistem. Priroda velikodušno nudi svoju saradnju i podršku u cilju obnove i vitalnosti ljudskog organizma. Koristite vrednosti lekovitog bilja i podržite svoje zdravlje, jer prevencija je uvek bolja od lečenja.