Stop letnjim prehladama

Kako pomaže biljna terapija?
April 1, 2018
AYURVEDA – NAUKA O ŽIVOTU
May 25, 2018
 

Stop letnjim prehladama

Svi zeljno iscekujemo lepse vreme i prve zrake Sunca, ali često se dešava da ne uspemo da uživamo u divnim danima, jer nas sustigne neka od mnogih letnjih prehlada.

Kašljem i boli me grlo - zbog čega?

Stiglo je proleće i toplije vreme, svi polako izlazimo na vazduh, šetnje u letnjoj garderobi, kafa na otvorenom i naravno čaša hladne vode sa ledom. 90% ljudi na celom svetu isto radi i ne smatra da pravi grešku, jer što ne bih rashladili organizam hladnim pićem ako je napolju preko 25 stepeni? Polako počinje da nam slabi imunitet i osećamo se slabo i malaksalo, bol u grlu se podrazumeva. Malo je osoba koje će davati važnost ovakvim prehladama, a to je velika greška. Obavezno treba obratiti pažnju i pronaći rešenje.
 

Kako da izbegnem letnje prehlade?

  • Promaja u automobilu zna mnogo utiče na zdravlje - u toku vožnje po vrelim danima nemojte otvarati sve prozore na autu, jer to donosi veliki broj prehlada.
  • Ne kupajte se u rekama pre sezone - prvi topliji dani nisu znak da treba odmah da uskočite u reku, jezero, more ili bazen na otvorenom, veoma utiče na organizam.
  • Voda za piće sa manje leda - ništa ne znači napuniti čašu ledom pa sipati vode koliko ima prostora, preterano hladna voda povrediće naše grlo, a to zna da bude veoma bolno.
  • Rezervna odeća za osobe koje se mnogo znoje - ukoliko ste jedna od ovih osoba uvek sa sobom imajte odeću koja će vas sačuvati od letnje prehlade, jer nošenjem mokre majice tokom čitavog dana uticaće loše na vaše zdravlje.
  • Unosite što više tečnosti - dve trećine našeg tela se sastoji od vode i zbog toga je potrebno unositi veliku količinu tečnosti u letnjem periodu, inače može doći do ozbiljnijih problema kao što je kamen u bubregu.
  • Čistoća je pola zdravlja - higijena u letnjim danima je potrebnija skoro pa duplo nego zimi, uvek kod sebe imajte vlažne maramice, češće perite ruke i iskusno oterajte bakterije od sebe.
  • Pokušajte da ojačate imunitet jer je to jedan od najefikasnijih načina da zaštitite i sebe i ljude u svojoj okolini.
 

MAHAT - za jači imunitet i zdravo letovanje.

 
Najbitnije je da nam imunitet ne oslabi, i zbog toga je stvoren prijatelj imuniteta MAHAT. Sastoji se od 25 vrsti biljaka koje jačaju imunitet i pozitivno utiču na zdravlje. Sa Mahatom ne morate da brinete da li će imunitet oslabiti, već posle prvo korišćenja bićete oduševljeni. Mahat uvek uz tebe - praktična bočica koju ćete moći da nosite uvek i gde god da krenete, a da pritom ne zauzima mnogo mesta i ne smeta.

Mahat je broj jedan u pobedi virusa i bakterija, odličan za opuštanje i uživanje u vrelim letnjim danima i noćima.

Reci DA Mahatu i nećeš se pokajati, ako ne budete zadovoljni vraćamo novac i osmeh na vaše lice.